• Need Help? Call Us +88 02 9114093
  •  | 
  •  | 
  •  | 
  • English
  •  
 
Department of Agriculture Marketing
বোরো চাল - সরু: ৪৫.০০ - ৪৯.০০ ▲১.২৬% বোরো চাল - মাঝারি: ৩৫.০০ - ৩৮.০০ ▼১.৫৫% বোরো চাল - মোটা: ২৯.০০ - ৩১.০০ ▲৪.১২% আটা (লুজ): ২৭.০০ - ২৯.০০ ▼০.০৯% আটা (প্যাকেটজাত): ৩২.০০ - ৩৪.০০ ▼০.৬৬% মাংসঃ– গরু: ৫১৪.০০ - ৫৩২.০০ ▲০.২৯% মুরগীর ডিম (দেশী): ৫০.০০ - ৫২.০০ ▲৪.৩২% ডিম ফার্ম - লাল: ৩১.০০ - ৩৩.০০ ▼১.৩৬% আপেল: ১৩২.০০ - ১৫৫.০০ ▼৬.১৬% চিনি (দেশী): ৫৮.০০ - ৬০.০০ ▼০.৮১% আয়োডিনযুক্ত লবণ (প্যাকেটজাত): ২৮.০০ - ৩৪.০০ ▲০.৭১% মুগ (দেশী): ১০৯.০০ - ১১৩.০০ ▼২০.৩২% মুসুর - দেশী: ১০১.০০ - ১০৮.০০ ▼৩.১৭% ছোলা - গোটা: ৭৭.০০ - ৮২.০০ ▲৪.৮৯% সয়াবিন তেল: ৮৪.০০ - ৮৬.০০ ▲০.৪৭% পেঁয়াজ - দেশী: ২০৯.০০ - ২২২.০০ ▲১.৩১% পেঁয়াজ - আমদানিকৃত: ১৫৮.০০ - ১৯৩.০০ ▼৭.০০% পেঁয়াজ (নতুন): ১৬৭.০০ - ১৭৬.০০ ▲১.২৬% রসুন - আমদানিকৃত: ১৫০.০০ - ১৯১.০০ ▲৮.০৮% কাঁচা মরিচ: ৪২.০০ - ৫০.০০ ▲০.১৭% আদা - আমদানিকৃত: ১৩৩.০০ - ১৪৮.০০ ▼৫.৭৩% মাংস (খাসী): ৭২০.০০ - ৭৪৩.০০ ▲২.৪৮% রুই মাছ (দেশী): ২৮২.০০ - ৩২৬.০০ ▲৫.২৫% পাঙ্গাশ মাছ - ছোট: ১১৪.০০ - ১২৮.০০ ▲১.৮৭% কলা - চাঁপা: ১৪.০০ - ১৭.০০ ▲৭.৫৯% কলা - সাগর: ১৭.০০ - ২১.০০ ▲২১.৪৩% খেজুর: ১৬৩.০০ - ৩০০.০০ ▲০.০০% বেগুন - সাধারণ মানসম্পন্ন: ২৭.০০ - ৩১.০০ ▲০.৫৯% কাঁচা পেঁপে: ১৯.০০ - ২২.০০ ▼৩.৫৮% শসা: ৫৫.০০ - ৬৩.০০ ▼৬.৮১% শিম - সাধারণ মানসম্পন্ন: ৪৫.০০ - ৫০.০০ ▲২.৫৫% বরবটি: ৪৪.০০ - ৪৯.০০ ▲১.৮২% পাকা টমেটো: ৬৭.০০ - ৭৮.০০ ▲০.০৯% মূলা: ২২.০০ - ২৬.০০ ▲৬.২৯% শুকনো মরিচ: ২২৩.০০ - ২৫৯.০০ ▼৭.৮৫% বাঁধাকপি: ২৬.০০ - ৩০.০০ ▲৬.৮৭%

The latest episode of the Thrive podcast takes a close look at the ground beneath our feet. Soil, on which terrestrial life depends, is often ignored precisely because it is everywhere and yet invisible. Healthy soils contribute so much to human well-being, from nutritious food to clean water, and yet the soils of more than a fifth of all cropland, pasture, forest and woodland are degraded to some extent....

View More

The latest episode of the Thrive podcast takes a close look at the ground beneath our feet. Soil, on which terrestrial life depends, is often ignored precisely because it is everywhere and yet invisible. Healthy soils contribute so much to human well-being, from nutritious food to clean water, and yet the soils of more than a fifth of all cropland, pasture, forest and woodland are degraded to some extent....

View More

The leaders recognised that the biggest threat to a successful climate deal in Paris at COP21 in December – successful, at any rate, in diplomatic terms – is not the pledges that nations will make about their future greenhouse-gas emissions. Those are mostly already on the table in the form of Intended Nationally Determined Commitments.

The most likely reason why the talks in Paris could still collapse in a manner similar to...

View More

It is no coincidence that we’re launching the Thrive podcast today, World Environment Day. The theme this year is sustainable consumption and production, and that’s exactly what drives the podcast’s first guest.

Andrew Noble is Director of the CGIAR Research Program on Water, Land and Ecosystems. A soil scientist by training, his career has been spent developing the idea that only a holistic approach to agriculture can deliver the...

View More